Looptraining bij etalagebenen

Etalagebenen: looptraining bij AAFysio is bedoeld voor mensen die vaak pijn, kramp of vermoeidheid in hun been hebben. Dit is heel vervelend, deze klachten wijzen op etalagebenen oftewel Claudicatio intermittens. Als ook uw huisarts en of vaatchirurg deze diagnose heeft gesteld is de speciale looptraining bij AAFysio wellicht een oplossing.

Bij etalagebenen wordt er te weinig zuurstof naar de spieren voor het lopen vervoerd. Vernauwde slagaderen zijn hiervan de oorzaak, een dergelijke vernauwing ontstaat door slagaderverkalking waardoor er een zuurstoftekort komt in uw be(e)n(en). Dit zuurstoftekort geeft die pijn die door rust verdwijnt, dit is ook de reden waarom veel mensen vervolgens de neiging hebben om minder te gaan lopen en vaak stil te staan. De term etalagebenen komt dan ook doordat mensen vaak stil staan voor de etalage. Helaas verergert door teveel rust de klachten, het is prioriteit nummer één dat u in beweging blijft.

De AAFysio looptraining heeft als doel dat u langer kunt lopen met minder pijn. Uw lichaam maakt door de looptraining meer haarvaatjes aan in u w benen waardoor er een natuurlijke omleiding onstaat van de bloedvaten. Dit geeft extra zuurstof richting uw benen waardoor u minder klachten ervaart.

Bij AAFysio Looptrainingmaken we aan de hand van een deskundig en grondig onderzoek een looptraining met reële doelen. Vervolgens wordt een behandeltraject met u opgesteld die aansluit bij uw klachten en belastingsniveau.

Samen met begeleiding van een ‘specialist in bewegen’ oftewel uw fysiotherapeut werkt u individueel bij AAFysio aan uw lopen. Uithoudingsvermogen, maar ook ontspanning zijn de kernwoorden bij AAFysio looptraining. Dit allemaal om eerst de dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, traplopen en het huishouden langer en beter uit te kunnen voeren.

De kosten van fysiotherapie
De vergoeding is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie over revalidatie bij etalagebenen?
Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op