AAFysio Heup en/of Knie revalidatie

Komt u in aanmerking voor een nieuwe heup of een knieprothese? Dit wordt samen met de specialist besloten en gaat vervolgens vaak in combinatie met een heuprevalidatie of knierevalidatie programma van AAFysio, dit voor het meest optimale herstel. De start van dit programma is meestal al voor de operatie.

AAFysio krijgt veel mensen binnen voor een programma met nieuwe heupen of knieën. Vooraf is er altijd een deskundig en grondig onderzoek, dit samen met de bevindingen van de specialist leveren een basis voor het revalidatieprogramma op. Onze fysiotherapeuten starten vervolgens het programma middels een begin in de behandelkamer en een leergesprek, om dit te vervolgen met thuis oefeningen en evt de oefenzaal. Dit behandeltraject wordt met u opgesteld zodat dit aansluit bij uw doel en belastingsniveau.

  • Fase 1: pre-operatief: Middels een leergesprek en enkele weken voor de operatie het starten van de training samen met de fysiotherapeut worden de beenspieren en uw conditie voorbereidt op de operatie. Hoe sterker de beenspieren en hoe beter de conditie, des te meer profijt hebt u hiervan na de operatie.
  • Fase 2: training thuis of in de praktijk (0 – 6 weken na de operatie) Na de operatie komt u weer thuis. In overleg met specialist, fysiotherapeut en uzelf komt de fysiotherapeut bij u thuis. U krijgt advies over uw revalidatie en begeleiding bij het lopen met een loophulpmiddel, ook in en uit de stoel of bed komen en evt traplopen wordt doorgenomen. Ook doet u oefeningen voor het opbouwen van de beweeglijkheid, spierkracht en stabiliteit van het geopereerde been. Er wordt duidelijk gemaakt, wat u wel mag en wat u niet mag doen in deze eerste zes weken na de operatie.
  • Fase 3: revalidatie in onze praktijk (6 – 25 weken) Na zes weken vindt er een controle bij de specialist in het ziekenhuis plaats. Hier wordt gekeken of de revalidatie verder kan plaatsvinden in de praktijk/oefenzaal onder begeleiding van de fysiotherapeut. In de praktijk zijn meer mogelijkheden om een optimale training op maat voor u te doen om verder herstel van beweegelijkheid, uithoudingsvermogen, spierkracht en stabiliteit te bevorderen.

De AAFysio aanpak
Zodra de datum van uw operatie bekend is, kunt u contact met ons opnemen voor het inplannen van de eerste behandeling. Wij kunnen dan direct starten met de knie- of heuprevalidatie.

De kosten van revalidatie bij nieuwe knie of heup
De vergoeding hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie over revalidatie bij nieuwe knie of heup
Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.