Revalidatie

Na een operatie, aandoening of blessure kan er, wel of niet als vervolg op het fysiotherapietraject, gekozen worden voor een revalidatietraject. Dit revalidatietraject heeft als doel de belastbaarheid van je lichaam te vergroten. Spierkracht verbeteren, uithoudingsvermogen vergroten (lokaal of totaal) maar ook balans, techniek, coördinatie en snelheid verbeteren zijn aspecten welke je kunt trainen. ‘AAFysio’ biedt met medische trainingen diverse oefen- trainingsprogramma’s aan. Deze programma’s zijn in het bijzonder voor mensen met één of meerdere van de onderstaande klachten of aandoeningen:

  • (sport)Blessures. Te denken valt aan enkeltrauma’s, voorste kruisbandletsel of een verminderde conditie weer op peil brengen.
  • Na een (nieuwe) knie- of (nieuwe) heupoperatie. Om je ‘nieuwe’ knie of heup weer te leren gebruiken moet je vertrouwen winnen in het gebruik van je nieuwe gewrichten.
  • Na een ongeval of trauma.
  • Na een hartinfarct, dotteren, hartoperatie of hartfalen dien je je conditie weer verantwoord op te bouwen.
  • Longklachten, mensen met COPD, astma of ernstige ademhalingsstoornissen. Trajecten waarin je op een verantwoorde manier getraind word om je conditie te onderhouden of te verbeteren.
  • Rug- nek- en schouderklachten. Ook mensen met verschillende soorten (chronische) rugklachten, met (chronische) nek- of schouderklachten en nek gerelateerde hoofdpijnklachten kunnen veel baat hebben bij een dergelijk trainingsprogramma.
  • Na een operatie je verminderde lichamelijke conditie weer op peil brengen.
(Sport) Blessures

(Sport) Blessures

Knie/heup operatie

Knie/heup operatie

Hartrevalidatie

Hartrevalidatie

Longklachten

Longklachten

Rug- Nek- en Schoudenklachten

Knie/heup operatie

Hersteltraining

Hersteltraining

Deskundige begeleiding zorgt voor verantwoorde training

De training kan plaatsvinden/starten in één van de ruime behandelkamers of één van de oefenzalen waar ‘AAFysio’ beschikking over heeft. De nodige apparatuur is overal voor handen om zo een efficiënte training voor je lichaam te verzorgen. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut train je hier individueel of in kleine groepjes (max 3 à 4 personen), met een oefen- trainingsschema dat speciaal voor jou op maat gemaakt is.
Bij het maken van een schema wordt altijd rekening gehouden met de beperking die jouw aandoening of blessure met zich mee brengt. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om bij ons te trainen. Een individueel oefenprogramma laat je zo op de meest efficiënte manier je lichaam versterken. Persoonlijke aandacht en tijd levert de optimale begeleiding op. Aandacht voor alleen je techniek al zorgt ervoor dat je echt bezig bent om de baas over jouw klacht of aandoening te worden en voorkomt dat je zomaar wat doet. Het trainen in klein groepsverband maakt het niet alleen gezelliger, maar motiveert en zorgt voor meer plezier in het trainen wat leidt tot het hoofddoel, betere trainingsresultaten.

Fysiotherapie: verwijzing, directe toegankelijkheid en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 is fysiotherapie vrij toegankelijk. Een verwijzing van de huisarts of specialist is in de meeste gevallen niet noodzakelijk. Middels een screening zal de therapeut beoordelen of u in aanmerking komt voor fysiotherapie, waarop een intake en onderzoek kunnen volgen.
Voor het aantal behandelingen kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.
Voor een afspraak kun je bellen naar 06-25262361 of een mail sturen naar info@aafysio.nl