Redcord

Redcord
REDCORD THERAPIENormaal gesproken hoeven we niet bij elke beweging na te denken, het gaat automatisch. Dit omdat coordinatie, kracht, uithoudingsvermogen dermate zijn ingesteld dat dit een zeer lichte inspanning is. Als we onze bewegingen door (een lokale) overbelasting of door een trauma niet goed kunnen uitvoeren zal het lichaam gaan compenseren. Met als gevolg dat het lichaam niet efficiënt meer beweegt. Dit kan uiteindelijk resulteren in klachten. De techniek, stabiliteit of motor control wordt overgenomen door de grote spiergroepen door overmatig compenseren, waardoor coordinatie en efficiëntie van de beweging ver te zoeken is.
(CHRONISCHE) PIJNPijn chronisch of niet kan leiden tot compenserend gedrag in de spierfunctie en de aansturing van deze functie. Door middel van zogenaamde neuromusculaire stimulatie proberen onze gecertificeerde redcord therapeuten de normale techniek en bewegingspatronen weer terug te halen. Dit is altijd het doel, bij zowel minder actieve clienten met (onbegrepen) aanhoudende klachten van nek, rug, bekken en schouder als de (top)sporters die klachten ervaren in het bewegingsapparaat. Redcordtraining kan op elk niveau worden ingezet en worden aangepast aan de situatie.
Image
Redcord

METHODE

Redcord therapie heeft als doel functioneel te zijn en maakt gebruik van:

  • eigen lichaamsgewicht;
  • gesloten myofasciale keten
  • instabiele koorden;
  • stimulatie van de motorcontrol in die keten en dus verbeteren van de coördinatie en aansturing downgraden;
  • ondersteunende banden en elastieken welke het lichaamsgewicht verminderen en hierdoor de zwakke schakel trainen zonder het compenserende gedrag te gebruiken.
  • geleidelijke toename van de ‘workload’.

BEHANDELING

Downgraden betekent bij de redcord training dat we de uitgangshouding aanpassen tot het niveau waarbij de zwakke schakel zonder compensatiegedrag kan aanspannen. Er wordt dus altijd een uitgangshouding gekozen waarbij de uitvoering correct, pijnvrij en zonder compensatie kan plaatsvinden.

Zo kan de zwakste schakel (weak link) weer op worden genomen in de bewegingsketen en maximaal op worden getraind. Er is in eerste instantie niet sprake van krachttraining, maar training in de coordinatie, aansturing en techniek van de spier en daardoor kan in dezelfde training de oefening worden verzwaard. De redcord helpt je (steunt je) om normaal, efficiënt en technisch correct verder te kunnen trainen.

Image