Massage

Massage door AAfysio bestaat uit een sportmassage of een ontspanningsmassage.

Sport massage

auke-attema-tarievenPresteren tijdens het sporten is een uitdaging en geeft voldoening, even helemaal tot het uiterste gaan en een PR verbreken. Spieren in topconditie helpen je om deze doelen te behalen. Bij intensief sporten hebben je spieren het zwaar te verduren. Sportmassage kan het herstel bevorderen na een intensieve sportactiviteit, of voor een sportactiviteit de spieren activeren om te presteren. Let op: Rust tussen de trainingen/oefeningen is net zo belangrijk als de training/oefening zelf, verzorg je spieren dus goed, voorkom dat zware vermoeide gevoel, zodat je bij de volgende training weer een topprestatie kunt leveren.

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen zoals pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd.

De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan je weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters erg zinvol.

 

Ontspanningsmassage

Stress, werkdruk, hard werken en het huishouden er ook nog bij. Het komt je vast bekend voor, dat je lichaam gestrest en moe is of wordt. Spieren verstijven of voelen stram aan, en je hebt het gevoel dat er knopen in je spieren zitten. Of sterker nog ze voelen als staalkabels en bewegen niet meer goed. Zoek dan een manier om deze spieren weer te ontspannen of te ontstressen middels ontspanning. Spieren warm los en zacht aanvoelen en even helemaal niks hoeft.

MassageOntspanningsmassage kan gegeven worden om tot rust te komen en gespannen spieren weer gekalmeerd te krijgen. Naast het ontspannen gevoel, zal ook dit resulteren in een sneller herstel van het lichaam, kortom spieren weer op nul en nieuwe energie.

 

Benieuwd of dit iets voor je is? Voor een afspraak of een vraag kun je bellen of mailen.