Actieve revalidatie

Vroeger was de fysiotherapeut vaak en vooral in zijn cabine aan het behandelen, de laatste jaren mogen patiënten meer samen met de fysiotherapeut de route naar herstel bewandelen. Dit betekend een actieve behandeling/actieve revalidatie voor fysiotherapeut en patient.

De fysiotherapeut is nu meer de begeleider tijdens dit actieve revalidatie traject, waarbij datgene getraind wordt wat als duidelijke functionele beperking door de patiënt is aangegeven.

In het kennismakingsgesprek is door de patiënt aangegeven op welk niveau van sport, hobby of werk diegene weer sam_2682wil terugkeren. Voordat de trainingen van start gaan wordt eerst gekeken of dit realiseerbaar is, om vervolgens te starten met deze nuttige informatie. Deze specifieke informatie bepaald welke oefeningen worden gekozen om het doel te behalen, door deze oefeningen te doen wordt de functionele belastbaarheid van de patient naar een hoger niveau gebracht en gelijktijdig de specifieke belastbaarheid welke in het begin te laag was en de beperkende en storende factor was.

De belastbaarheidsverhoging zorgt ervoor dat de belasting welke je gewend bent niet meer voor problemen zorgt. Waardoor de preventieve werking van de training duidelijk wordt.

Het misschien wel allerbelangrijkste effect van functionele training en belastbaarheidsverhoging is de preventieve werking welke eruit voortkomt.

Begeleiding
De begeleiding van de oefentrajecten worden verzorgd door ervaren fysiotherapeuten. De begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband (max 3 a 4 personen) plaatsvinden. Door een efficiënte organisatie en beperkte groepsgrootte blijft individuele controle en begeleiding mogelijk.

Actieve revalidatie/oefentherapie vormt bij AAFysio een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Hiermee pakken we de oorzaak van uw klacht aan; die vaak te maken heeft met verminderde spierkracht, conditie, (core)stabiliteit of coördinatie. Je ervaart zo ook op langere termijn effect van de behandeling.

168Je traint bij AAFysio training onder begeleiding van de fysiotherapeut. Aanvullend krijg je oefeningen en advies mee voor je thuis-, werk- of sportsituatie. Zo kun je ook zelfstandig aan je herstel werken en is resultaat nog sneller binnen handbereik!